Manager projectbeheersing, tevens plaatsvervangend projectleider (24 uur p/w)

Regio Den Haag/Schiphol/Remote

solliciteer nu!
Lees meer

Functieomschrijving

Je gaat werken aan een omvangrijk project met gevoeligheden, onzekerheden en van inhoudelijke complexiteit. Jouw uitdaging is om structuur te brengen in deze dynamische omgeving.

Het programma zoekt een manager projectbeheersing, tevens plaatsvervangend projectleider. Je werkt in een internationaal en dynamisch team aan de beheersing van dit project. De belangrijkste werkzaamheden liggen op het gebied van planning, risicomanagement, besluitvorming, requirementsbeheer en teambuilding, als rechterhand van de projectleider. Je stapt op een rijdende trein waarbij er nog genoeg ruimte is om de beheersing in overleg met de projectleider vorm te geven. Als gevolg van recente besluitvorming is de verwachting dat het project vanaf het najaar/winter in een stroomversnelling komt. Hierdoor ontstaat – afhankelijk van ervaring en competenties van de kandidaat – wellicht de mogelijkheid om door te groeien naar de rol van deelprojectleider van een onderdeel van project Hoofdstructuur. Je fungeert ook als plaatsvervanger van de projectleider. Deze rol wordt vanuit de afdeling B&O (Beheer en Omgeving) van de directie Luchtvaart ingevuld. B&O faciliteert o.a. de programma’s Schiphol, Luchtruimherziening en diverse Lijnprojecten op het vlak van project-/programmabeheersing en omgevingsmanagement. Daarnaast consolideert B&O de informatie uit de programma’s/projecten en de afdelingen tot een totaalbegroting, totaalplanning en toprisico’s. De manager projectbeheersing beheert de interne processen van het project en sluit –waar mogelijk- aan bij de opzet vanuit B&O.

De manager projectbeheersing, tevens plaatsvervangend projectleider, is in afstemming met en onder leiding van de projectleider, medeverantwoordelijk voor het project en heeft o.a. de volgende taken:  

 • Het creëren en op orde houden van een gedragen beeld over de planning.
 • Het opstellen van het risicodossier, organiseren van risicosessies en het najagen van beheersmaatregelen.
 • Het coördineren en kenbaar maken van de capaciteitsbehoefte (resources) van het project.
 • Het afstemmen van planning en risico’s op en met andere onderdelen binnen het programma.
 • Het beheersen van raakvlakken met projecten binnen en buiten het programma.
 • Bijdragen aan stuurgroep notities over het project en rapportage aan het programma.
 • Het actualiseren van het projectplan, de nadere uitwerking hiervan en zorgen voor besluitvorming over (deel)resultaten.
 • Het creëren van (inhoudelijk) draagvlak bij de programmapartners met oog voor specifieke gevoeligheden.
 • Het waar nodig vervangen van de projectleider in overleggen binnen en buiten het programma.
 • Het kunnen schakelen op verschillende niveaus (inhoudelijk expert-bestuurder, rijksoverheid -uitvoeringsorganisatie) en in staat zijn te werken in een politiek-dynamische omgeving

Achtergrond
De Rijksoverheid (het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en het ministerie van Defensie) en de luchtverkeersleidingsorganisaties LVNL, CLSK en MUAC hebben het initiatief genomen tot de herziening van het Nederlandse luchtruim, waarbij stiller en schoner vliegen het uitgangspunt is.

Het programma kent een gefaseerde aanpak en is in 2018 gestart met een onderzoeksfase. In april 2019 heeft dit geleid tot de Startbeslissing en in januari 2021 tot de ontwerp-Voorkeursbeslissing. De definitieve Voorkeursbeslissing is voorzien in het najaar van 2022. In de hierop volgende ontwerp- en realisatiefase wordt de Voorkeursbeslissing uitgewerkt en geïmplementeerd met een horizon tot en met 2035.

Als onderdeel van het programma Luchtruimherziening wordt een nieuwe indeling voor het Nederlandse luchtruim ontworpen in het project ‘Hoofdstructuur’. In deze hoofdstructuur wordt ruimte gecreëerd om stiller en schoner te kunnen vliegen door de civiele luchtvaart. Daarnaast worden militaire oefengebieden voor de F35 heringericht om ruimte te bieden voor oefeningen met deze nieuwe generatie gevechtsvliegtuigen. In het project wordt samengewerkt door Nederlandse en Duitse ministeries, krijgsmachten en luchtverkeersleidingorganisaties. Er is een grote hoeveelheid (internationale) experts betrokken, die onder druk tot een aansprekend resultaat moeten komen.

Functie eisen:

 • HBO+/WO werk-/denkniveau,
 • aantoonbare kennis en ervaring met projectbeheersing van complexe projecten,
 • risicomanagement en verantwoorden en rapporteren,
 • Hands-on, zelfstarter,
 • politiek-bestuurlijk sensitief,
 • organisatiesensitief,
 • een goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift is een vereiste

Wij zoeken een Manager Projectbeheersing, tevens plaatsvervangend projectleider, voor 24 uur per week. 

De standplaatsen zijn Den Haag (departement IenW) en Schiphol-Oost (kantoor LVNL). Voor een gedeelte van de inzet is werken op locatie vereist.

Interesse? laat je cv achter incl. beschikbaarheid en tarief en we komen zsm bij je terug

Nu solliciteren op

Manager projectbeheersing, tevens plaatsvervangend projectleider (24 uur p/w)

Regio Den Haag/Schiphol/Remote

Schrijf je hier in en we nemen contact met je op om je zo goed mogelijk te helpen aan je volgende baan.