Enterprise Infra Architect (Interim, 1jr+)

Regio Amsterdam/Remote

solliciteer nu!
Lees meer

Functieomschrijving

Voor onze klant uit Amsterdam zijn wij op zoek naar een Enterprise Infra Architect.

Achtergrond:
Onze klant is een internationale Retail organisatie die haar technische infrastructuur na een Fusie met een grote branchegenood aan het samensmelten is. De Infrastructuur bestaat uit duizenden winkels met verschillende labels die op verschillende netwerken opereren en moeten worden geharmoniseerd in een omgeving. Dit is een project waarvoor drie jaar is uitgetrokken.

Als Enterprise Infra Architect ben jij verantwoordelijk voor het ontwerpen, door ontwikkelen en samensmelten van het internationale infrastructuur landschap. Componenten die hierin worden meegenomen zijn het Windows platform, M365, Azure (AD), de applicaties waaronder verschillende POS systemen, databases en netwerkcomponenten. Het vertalen van strategische keuzes in oplossingen die optimaal de bedrijfsprocessen ondersteunen en tezamen een aansluitend applicatielandschap opleveren is het uiteindelijke doel. Dit alles in een sterk dynamische omgeving met diverse interne stakeholders en externe leveranciers.

Wat ga je doen?
In dit landschap word jij een van de Enterprise Infra Architecten. Als Enterprise Infra Architect heb je een cruciale rol in de totstandkoming van het nieuwe gezamenlijke IT. Binnen diverse projecten neem je verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van de doelarchitectuur en help je vanuit jouw expertise de ontwikkelingen in te passen in de architectuur.

De werkzaamheden bestaan o.a. uit;

 • Mede ontwikkelen en realiseren van een architectuurstrategie, in lijn met de strategische kaders en geldende wet- en regelgeving,
 • Vertaling van business visies naar IT oplossingen in lijn met architectuur
 • Ontwerpen en ontwikkelen van (onderdelen van) een architectuur, rekening houdend met de bestaande en toekomstige eisen op het gebied van architectuur, operationele kosten en technologische ontwikkelingen.
 • Co√∂rdineren en begeleiden van het implementatieproces van architecturen en het actief communiceren met relevante stakeholders gedurende de test en implementatie fase.
 • Advisering van stakeholders, als inhoudelijk expert op het gebied van IT-architectuur.
 • Signaleren en analyseren van ontwikkelingen en deze vertalen naar mogelijkheden voor innovaties en verbeteringen.
 • In kaart brengen en onderhouden architectuurplaten (strategie, business, applicatie) en gegevensleveringen
 • Meedenken met het oplossen van technische vraagstukken op gebied van Applicaties en Netwerken.

Het team
Je komt te werken binnen een multidisciplinair team met meerdere Enterprise Infra Architecten. Dit team bestaat verder uit o.a. uit een Product Owners, Azure, M365, Netwerk en Applicatiespecialisten. In de verschillende landen zijn lokale IT teams actief en ook hier heb je veel contact mee. De voertaal is Engels

Wij vragen
Doordat jij analytisch en inhoudelijk sterk bent, breng je structuur aan en weet jij doelstellingen naar oplossingen te vertalen. Met jouw sterk ontwikkelde communicatieve vaardigheden in combinatie met jouw overtuigingskracht, ga jij op alle niveaus het gesprek aan (t/m stakeholders op directieniveau). Hiermee zorg je dat goed onderbouwde adviezen vanuit de architectuur als basis dienen voor keuzes met betrekking tot inrichting en prioriteitstelling. Ten slotte ben je gewend om zowel zelfstandig als in teamverband resultaten op te leveren en architectuur te laten aansluiten op een Agile werkomgeving.

Daarnaast vragen wij:

 • Minimaal een afgeronde IT opleiding op HBO niveau, bijvoorbeeld (bedrijfskundige) informatica;
 • Aantoonbare werkervaring in Enterprise organisaties in een architect-of vergelijkbare rol;
 • Kennis van informatie, applicatie en infrastructurele (technische) architecturen;
 • Ervaring met IT-standaarden en het toepassen van architectuur- en ontwerpmethodieken
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in het Engels (woord en geschrift)

Wij bieden
Een cruciale rol in de totstandkoming van het IT landschap van een van de grootste fusies in Retail van de afgelopen jaren. Een full time opdracht voor lange tijd, flexibiliteit in on site en remote werken en een uurtarief wat past bij het niveau van de rol.

Interesse? laat je cv achter in MS Word incl. tarief en beschikbaarheid en we nemen zsm contact met je op.

Nu solliciteren op

Enterprise Infra Architect (Interim, 1jr+)

Regio Amsterdam/Remote

Schrijf je hier in en we nemen contact met je op om je zo goed mogelijk te helpen aan je volgende baan.